AREA  15 sqm  PROJECT TEAM  Doreen Adengo, Jonathan Kateega  COLLABORATORS  Solo Grid  PROJECT YEAR  2016    Adengo Architecture  worked with renewable energy company SoloGrid to design a mobile medical clinic aimed at improving healthcare access in rural Uganda. The result is a shipping container modified for travel on the back of a truck. We provided an outdoor waiting area and, inside the truck, public and private consultation rooms.   The container's roof comprises a layer of corrugated metal sheets sloped to accommodate solar panels and direct rainwater into a water-storage unit. A purification system cleans the water, which is then directed to a sink inside the private consultation room.   Material selection focused on maximizing durability and minimizing weight to ensure longevity and ease of transport.
       
     
WEB_1.jpg
       
     
WEB_8.jpg
       
     
WEB_7.jpg
       
     
WEB_6.jpg
       
     
WEB_5.jpg
       
     
WEB_4.jpg
       
     
WEB_9.jpg
       
     
WEB_3.jpg
       
     
  AREA  15 sqm  PROJECT TEAM  Doreen Adengo, Jonathan Kateega  COLLABORATORS  Solo Grid  PROJECT YEAR  2016    Adengo Architecture  worked with renewable energy company SoloGrid to design a mobile medical clinic aimed at improving healthcare access in rural Uganda. The result is a shipping container modified for travel on the back of a truck. We provided an outdoor waiting area and, inside the truck, public and private consultation rooms.   The container's roof comprises a layer of corrugated metal sheets sloped to accommodate solar panels and direct rainwater into a water-storage unit. A purification system cleans the water, which is then directed to a sink inside the private consultation room.   Material selection focused on maximizing durability and minimizing weight to ensure longevity and ease of transport.
       
     

AREA
15 sqm
PROJECT TEAM
Doreen Adengo, Jonathan Kateega
COLLABORATORS
Solo Grid
PROJECT YEAR
2016


Adengo Architecture worked with renewable energy company SoloGrid to design a mobile medical clinic aimed at improving healthcare access in rural Uganda. The result is a shipping container modified for travel on the back of a truck. We provided an outdoor waiting area and, inside the truck, public and private consultation rooms.


The container's roof comprises a layer of corrugated metal sheets sloped to accommodate solar panels and direct rainwater into a water-storage unit. A purification system cleans the water, which is then directed to a sink inside the private consultation room.


Material selection focused on maximizing durability and minimizing weight to ensure longevity and ease of transport.

WEB_1.jpg
       
     
WEB_8.jpg
       
     
WEB_7.jpg
       
     
WEB_6.jpg
       
     
WEB_5.jpg
       
     
WEB_4.jpg
       
     
WEB_9.jpg
       
     
WEB_3.jpg