BUJUUKO SCHOOLS
       
     
RENDERING 2.jpg
       
     
SitePlanWithLineResize.jpg
       
     
CIRCULAR ASSEMBLY HALL_PLAN.jpg
       
     
AXON.jpg
       
     
BRICK SPACING.jpg
       
     
TOILETS_2.jpg
       
     
TOILETS_1.jpg
       
     
BUJUUKO SCHOOLS
       
     
BUJUUKO SCHOOLS

LOCATION
Bujuuko, Uganda
AREA
1,027.17 sqm
PROJECT TEAM
Doreen Adengo, Drew Hart, Victor Oguli
COLLABORATORS
Creative Consult
PROJECT YEAR
2015

A series of modern one-story buildings, the Bujuuko Schools have been placed with care according to the site’s sloping topography. A series of terraces formed by the land’s grading offer outdoor space between the buildings for children and community members to gather, play, and garden.

This part of the country experiences two rainy and dry seasons per year, with temperatures ranging from 20 to 29 degrees Celsius and an average annual rainfall of 1038mm. We used passive design techniques to ensure comfortable interior environments and provided a rain harvesting system to store water underground for use in the dry seasons.

In this largely agricultural region, community members spend most of their outdoors, retreating inside during the evenings. Our design aimed to echo this pattern by providing a seamless relationship between the schools’ interior and exterior.

RENDERING 2.jpg
       
     
SitePlanWithLineResize.jpg
       
     
CIRCULAR ASSEMBLY HALL_PLAN.jpg
       
     
AXON.jpg
       
     
BRICK SPACING.jpg
       
     
TOILETS_2.jpg
       
     
TOILETS_1.jpg